SISLEY PARIS BLACK ROSE CREAM MASK

Kako jo oglašujejo?

– Pomirjujoča, napenja in omogoča posvetlitev kože

Sestavine:

ekstrakt črne vrtnice, ki naj bi deloval kot antioksidant in s tem lovil proste kisikove radikale, ki uničujejo kolagen in delajo škodo na našem genetskem materialu- DNA

– ekstrakti drugih zdravilnih rastlinic; med njimi tudi rdečega grozdja in alg klorele, ki ščitijo pred razpadom kolagena v koži in skrbijo za njen sijoč videz.

rastlinski skvalen (squalene), ki je tudi v mojem najljubšem serumu Add Actives Tetraforce C20, ki kožo hkrati vlaži in hrani ter je sestavina, ki daje instanten občutek ugodja suhi in zreli koži.

Sisley Paris Black Rose Cream Mask

Moja ocena:

Sisley Paris Black Rose Mask je moj najdražji negovalni izdelek. Sisley Paris je luksuzna znamka in Black Rose maska je med produkti z “nižjo” ceno: okoli vrtoglavih 110€ za 60 ml tubico. Na mojem seznamu želja je bila dolgo časa. Prvič sem si jo kupila sem kot “nagrado” po 3 mesečnem bruhanju v drugi nosečnosti… ko mi je v 24. tednu končno prenehalo biti slabo po 24 ur dnevno. Tudi mož se je strinjal, da sem si jo zaslužila.

Ob prvem nanosu bi z nekaj domišljije lahko slišala angelsko petje: še vedno se veselim vsake uporabe.

Kljub temu, da me vonj po vrtnicah vedno odbije in se na široko izognem produktom odišavljenih z vrtnico, mi je ta vonj božanski. Resnično si predstavljam, da so tako dišale boginje na Olimpu: ne po modernih designerskih parfumih, po katerih mi je slabo in dobim glavobol, ko moram biti predolgo v družbi urejenih dam, skrbno nadišavljenih z najobstojnejšim trendnim parfumom.

Masko nanašam v majhni količini. Nanesem je nekaj več kot običajne kreme: toliko, da je na koži tanka plast, ki se v 15 minutah vpije in zapusti prijeten lepljivo hranilen film.

Ob nanosu daje zelo blag hladilen efekt, ki je skoraj neopazen: kot bi se počasi hladila s pahljačo.

V navodilih piše: da si masko namažite obilno in po 15 minutah ostanek obrišite s krpico. Ob tem se vedno kar zgrozim! Z masko ravnam varčno in je nikoli ne bi nanašala več, kot se je lahko vpije v kožo. Večinoma jo zato uporabljam kot nočno kremo ali pa si jo nanesem na očiščeno kožo po napornem dnevu, takoj ko pridem iz službe (in nameravam dan preživeti doma) in je do večera še več ur. Zvečer  si kot ponavadi ponovno umijem obraz in nadaljujem z mojo aktivno nočno nego (glikolna kislina ali različni vitamin A produkti).

ANDALOU NATURALS ROSEWATER MASK

Andalou Naturals je znamka, katere cilj je biti kozmetična linija naravnega izvora (98% sestavin je naravnega izvora), uporablja gensko ne-modificirane rastline (non GMO), je brez glutena, veganska in crueltyfree. Ko sem prejela Rosewater masko in jo objavila na Facebooku, sem od poznavalk naravne kozmetike takoj dobila pozitivne odzive glede posameznih Andalou produktov. Njihovi produkti so cenovno ugodni in imajo po spletu odlične ocene uporabnikov. Masko sem naročila prek iHerba, ker sem pri eni od youtuberk slišala primerjavo z mojo naj masko Sisley Black Rose. Že samo na iHerb-u je med 176 ocenami dosegla 4.5 zvezdic (max 5).

Andalou Naturals Rosewater Mask

Sestavine:

Andalou Naturals Rosewater maska je popolnoma drugačna od Black Rose. Osnovna sestavina je pomirjujoč sok aloje vere. Njihova paradna sestavina je patentiran kompleks rastlinskih matičnih celic v liposomski obliki za čim globlji prodor v kožo. Vsak produkt  vsebuje še antioksidantni kompleks iz aronije, akai in goji jagod.

Andalou Naturals Rosewater Mask: gelasto – kremna konsistenca

Moja ocena:

Maske za obraz uporabljam že 30 let. Moja koža je suha, nagnjena k mašenju por, zato imam povečane pore ob nosu in na bradi. Ves čas skrbim, da nimam občutka zategnjenosti, hkrati pa z nego blažim vnetja, ki se pojavljajo zaradi uporabe tretinoina in zunanjih okoliščin (vročine, mraza, vetra, notranjega ogrevanja,…). Redno izvajam medene maske, občasno pa tudi čistilne glinene maske. Na zalogi imam vedno vsaj eno vlažilno masko in nekaj »sheet« mask (to je mask v obliki krpic za obraz, ki so prepojene z esencami bogatimi z antioksidanti in vlažilci). Andalou Rosewater maska ni v ničemer izjemna. Je pa izvrstna vlažilna maska za to ceno. Sestavine so neoporečne, pomagajo pri celjenju razdražene, dehidrirane kože. Razen minimalnih količin eteričnih olj (čisto na koncu seznama), ni parfumirana, kar je zame zelo pomembno. Pomembno mi je tudi, da je ni nujno izprati. V navodilih sicer piše, naj bi se jo po 15-20 minutah splaknilo z vodo. Nanesem jo lahko zvečer in izperem po 30 minutah ter nadaljujem z nego po programu. Nekega deževnega dne sem jo uporabila zjutraj in nanjo pozabila do kosila, ko sem jo sprala in nanesla dnevno nego.

Nekateri se vznemirjajo, kadar so produkti v lončkih. Jaz imam izdelke v lončkih, ki jih ima odprte več kot 3 mesece, vedno v hladilniku. Vsebino  zajemam s posebno kozmetično plastično mini žličko, ki je včasih priložena HE kozmetičnim produktom.

Ne morem napisati, da morate imeti Black Rose Cream Mask, ker je absolutno predraga za običajen nakup. Andalou Rosewater mask pa svetujem poskusiti prav vsem, ki imate rade »maskanje« obraza: tistim s suho in mastno kožo.

 

Sisley Black Rose AndalouRosewater
Konsistenca          Kremasta, osvežilna, hranilna, blago oljnata Gelasto kremna, ni vodena, nemastna
 

Vonj

vrtnični vonj, ki je modificiran, neagresiven Pravi vonj po vrtnicah, zelo nežen, nevsiljiv za okolico
 

Embalaža

kvalitetna tuba, kvaliteten zamašek: 60 ml Lonček z dvojim pokrovčkom, obvezna uporaba posebne žličke: 50 ml
Občutek na koži Osvežilno hladilna krema, hranilna, vlažilna, pomirjujoča Vlažilen,gelast, na poškodovani ali občutljivi koži možen pekoč občutek, ki je pri meni minil v 10 minutah
Cena

 

Okoli 110 € Okoli 11€ (iHerb brez vključene poštnine)
Potreba po spiranju NE: lahko uporabi kot samostojna nočna krema z nanosom vsaj 30 min pred spanjem, lahko nanese nad serumom, lahko plasti z oljem, se ne svaljka s plastenjem. NE: lahko uporabi kot nočna maska. Nisem poskusila s plastenjem. Nisem poskusila kot nočno masko, ker se je za mojo suho kožo zdela premalo hranilna.
Končni efekt

 

Nahranjena, pomirjena koža. Maska pusti minimalen oljnat film, ki je na suhi zreli, pa tudi dehidrirani koži zaželen Navlažena koža. Maska je primerna za vse tipe kože. Ne pusti oljnatega filma. Efekt NI primerljiv efektu Black Rose maske.

 

Komentiranje je onemogočeno